Våra produkter

Nötkött

Lammkött

Våra tjurar är födda på svenska mjölkgårdar, exempelvis Stora Lundby i Markim och kom till gården som kalvar. Fodret består av korn, vete, ärtor och gräs. Allt foder odlas på gården, liksom halmbädden som kalvarna ligger på. Sommartid betar tjurarna gräs och örter i de stora hagarna på gårdens ägor. 

Vi använder oss av ett närbeläget slakteri i Roslagen.

En nötköttslåda väger cirka 10 kg.

Lådan innehåller 3 kg nötfärs, samt styckdetaljer av innanlår, ytterlår, fransyska, högrev, rostbiff eller nötrulle. Lådorna är inte exakt likadana, men detaljerna är utvalda för att ge en rimlig fördelning.

Nötköttslåda 195 kr/kg

Följande styckningsdetaljer säljs separat:
– Oxfilé 500kr / kg
– Entrecote 375kr / kg
– Ryggbiff 300kr / kg

Om du vill köpa till mer nötfärs:
– Nötfärs 100kr / kg

Våra tackor bor inne på halmbädd under vintern. Där föds lammen under tidig vår. När gräset börjar växa i maj vistas tackorna och lammen utomhus i våra hagar under hela sommaren. Vi har både vita och svarta får.

Vi säljer hela och halva lamm. Styckade med två styckningsalternativ. Det är Roslagsstyckning – med hela stekar och grillstyckning – med skivade stekar. Ett respektive två paket lammfärs ingår i lammlådan.

Ett helt lamm väger cirka 18-22 kg och ett halvt cirka 8-10 kg.

– Hel lammlåda roslagsstyckad 160kr / kg
– Halv lammlåda roslagsstyckad 165kr / kg
– Hel lammlåda grillstyckad 165kr / kg
– Halv lammlåda grillstyckad 170kr / kg

får på bete

Styckningar lammkött

RoslagsstyckningGrillstyckning
Hel stek med benStek, skivad med ben
Hel bog med benSadel, skivad
Sadel helBog, skivad
Rygg helBringa, skivad
Hals skivadHals skivad
Bringa hel, sågad i bröstbenLammfärs
Lammfärs